Foto: Ivančické Slavnosti chřestu lákaly lahodnými pokrmy i výběrovým vínem
Eva Mertová úterý 26.5.2015
Foto: Libor Galia
Od 22. do 24. května hostily Ivančice již 21. ročník oblíbených chřestových slavností, které každoročně navštíví přes 9000 návštěvníků. Tentokrát se nabízela možnost ochutnat chřestové pokrmy výhradně ze svazků bílého a zeleného chřestu vypěstovaného na českém území.
Svá chřestová menu zde předvedlo sedm restaurací, mezi kterými nechyběla například La Bouchée z Brna, Mosillana z Ivančic nebo Dobrá chvíle z Neslovic. Spolu s chřestovými pokrmy mohli návštěvníci ochutnat i kvalitní moravská výběrová vína, která k nim pečlivě nasnoubil Pavel Chrást, moravský vinař a mezinárodní degustátor vín. Přátelskou a zábavnou atmosféru mezi návštěvníky udržovaly kuchařské show, cimbálová muzika nebo melodický rock&roll. O příjemné zakončení třídenních slavností se postarala moderátorsko-kuchařská trojice Petr Stupka, Martin Zounar a Jiří Krampol.
Za poskytnuté fotografie děkujeme pořadatelům Slavností chřestu a jejich autorovi, kterým je Libor Galia.
ESTA, spol. s r.o.Ivančice nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP). Pro uchazeče se středoškolským vzděláním s maturitou. ➤ Firma ESTA,spol. s r.o. hledá zaměstnance na HPP na pozici administrativa. Firma se zabývá výrobou a…
Byl článek zajímavý?
Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.
13.10.2025 | V sobotu 6. září 2025 Historické slavnosti Rosa coeli i letos přilákaly tisíce návštěvníků, kteří si užili bohatý program a jedinečnou atmosféru.
17.9.2025 | Tehdy měla ZŠ v Řeznovicích za sebou úspěšný projekt s názvem "Obecná škola jako součást programu obnovy obce". Žáci během celého roku pracovali na silném poutu s obcí.
4.8.2025 | Ve spolupráci s KHNP a Okresní hospodářskou komorou Třebíč uspořádalo Energetické Třebíčsko 5. kulatý stůl s korejskými firmami ve Valči. Místní firmy mají možnost zapojit se do výstavby EDU II a získat zajímavé kontrakty.
V Hustopečích, tradičním centru vinařství na jižní Moravě, zavedli do výroby vína chytrou automatizaci, která nejen zvyšuje kvalitu výsledného produktu, ale zároveň přináší energetické úspory.